Вертикално озеленяване

Услугата вертикално озеленяване, по-известна като зелени стени или фасади, е все по-търсено средство за увеличаване на зеленината в населените места. Обикновено се прилага в районте с висока гъстота на населението, където обичайно познатите ни зелени пространства са много намалени или изобщо липсват.

Вертикално Озеленяване

Ползите, предоставяни от този вид градини по нищо не отстъпват на останалите. Напротив, при качествено изграждане на конструкцията и правилно подбран видов състав, повишават енергийната ефективност, шумова и прахова изолация на самата сграда. В комбинация с покривното озеленяване, а и не само, влияят освен с естетиката си, но и водят до подобряване на микроклимата, околната средата и оказват благоприятно влияние на психологическото състояние на човека.

вертикално озеленяване

Къде е приложимо вертикално озеленяване?

Жилищни сгради

Хотелски комплекси

Бизнес сгради

Индустриални зони

Вертикалното озеленяване в интериора е все повече прилаган подход за озеленяване на различни по своята функция затворени пространства. Това могат да са хотелски комплекси, жилища, офиси, флоаета, галерии, болнични заведения, зимни градини или просто картина в твоя дом.

Работим с различни по вид и конструкция системи за изграждане на вертикални градини. При оглед на обекта, ще обсъдим вариантите и кой е най-подходящ във вашия случай.

Вертикалното озеленяване е начин да поканите природата в дома или офиса си по един по-различен начин. Тези живи стени се отличават с елегантност, разнообразие от цветове и форми, многообразие от растителни видове, които придават на помещението щипка ексцентричност и естествена красота. Преимуществата на зелените стени са много. От една страна, чисто практични – не заемат голяма голяма площ от пространството заради начина на тяхното разположение – на стената. От друга – с подходящите грижи, те са изключително дълготрайни и лесни за поддръжка, а ефектът от тях – повече от впечатляващ. Изследванията показват, че наличието на зеленина в офиса и дома подобрява производителността и качеството на въздуха, с което значително се намалява стреса. Те подобряват топлоизолационните и звукоизолационни показатели на сградата, спомагат за намаляването на фините прахови частици в помещението и не на последно място – увеличават стойността на имота.

Всяка жива стена е единствена по рода си, а това прави всяко помещение, в което се намира – уникално. Възможностите за вертикално озеленяване са безкрайни, а крайният резултат винаги е невероятен.

Галерия Вертикално озеленяване